Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze en Oss
Powered by
Het huis van de toekomst
BeeldendFoto film videoMediaTechniek

Heb je wel eens nagedacht over hoe het huis van de toekomst er uit zou zien? Of over hoe jij zou willen dat jouw droomhuis er uit komt te zien? In deze leuke workshop ga je zelf voor architect spelen.

Met behulp van tablets en iPads ontwerp je met een programma jouw droomhuis in 2D en 3D. Hierbij moet je goed nadenken over welke onderdelen je erin zou willen hebben. Kies je bijvoorbeeld voor twee badkuipen in een kamer dan kan het zomaar zijn dat er geen ruimte meer is voor de kasten. Daarnaast moet je ook rekening houden met de functie die iedere kamer heeft. Het is bijvoorbeeld erg onhandig om keukenapparatuur te plaatsen in een slaapkamer. Het virtueel ontwerpen in drie dimensies leert je hoe voorwerpen zich tot elkaar verhouden. Met het zogeheten ‘ontwerp denken’ leer je in dimensies te ontwerpen en om deze te verkennen. Deze techniek wordt tegenwoordig veel gebruikt door architecten en visual designers.

Aanbieder Digital Creativity
Ontwikkeld voor Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs, VMBO 1-2, VMBO 3-4, Havo/VWO 1-2, Havo/VWO 3-5(6), Docenten
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 35
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Op school
Tijdsinvestering 90 minuten
Benodigde materialen WiFi-netwerk
Benodigde ruimte Leslokaal
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers Lesbrief verkrijgbaar
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.