Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze, Cuijk en Oss
Powered by
Computer Generated animatiefilm

Er zijn verschillende methoden om een animatiefilm te maken. De bekendste daarvan is de stop motion animatie. Maar ook de claymotion en de cut out zijn redelijk gangbare vormen. Tegenwoordig word een groot deel van de animatiefilms met een nieuwe techniek gemaakt. Met de zogeheten Computer Generated animatiefilms word er met behulp van computers een complete film gemaakt. Zowel het ontwerpgedeelte als het bewegingsproces worden digitaal gedaan.
Bekende voorbeelden zijn o.a. Frozen, Cars, Minions, Rio en Ice age. Deze techniek word ook in computergames toegepast zoals bijvoorbeeld Minecraft.
In deze workshop gaan leerlingen in groepjes met behulp van een tablet of iPad een CG animatiefilm maken. Door gebruikt te maken van verschillende fases in een verhaal leren zij om een verhaal te vertellen. Ze kunnen hierbij gebruik maken van kant-en-klare figuren en achtergronden maar zelf ook onderdelen digitaal tekenen. Op deze manier word hun creativiteit optimaal gestimuleerd.
Daarnaast spreken ze ook de stemmen van de door hun ontworpen figuren in zodat er een soort rollenspel tussen de verschillende leerlingen ontstaat.

Aanbieder CG-Graphics
Ontwikkeld voor Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 35
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Op school of bij Muzelinck
Tijdsinvestering 90 minuten
Benodigde materialen Aanbieder neemt zelf materiaal mee
Benodigde ruimte Lokaal met tafels en WiFi verbinding en digibord
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.