Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze, Cuijk en Oss
Powered by
Het Muizenhuis: spelen met en in begrensde ruimte
BeeldendFoto film videoMediaLiteratuur

Atelier voor 2-7 jarigen rondom het boek en de app: Het Muizenhuis (Karina Schaapman). Tijdens het atelier wordt het zelf experimenteren, onderzoeken en creëren gestimuleerd met en in begrensde ruimte. Thema: ruimte, wonen, huis, passen en meten.  Differentiatie in de uitvoering van de activiteiten voor de verschillende leeftijden.


​       ​     


Beschrijving inhoud Het Muizenhuis

Sam en Julia zijn twee kleine muizen die wonen in Het Muizenhuis. Het Muizenhuis is bijna twee meter breed en drie meter hoog. Het telt meer dan honderd kamers. In Het Muizenhuis beleven Sam en Julia allerlei kleine avonturen. Het Muizenhuis, ontworpen door Karina Schaapman, is te bezichtigen als [Het Muizenhuis] tentoonstelling in de vorm van een decorstuk. Daarbij zijn er prentenboeken gemaakt met korte verhaaltjes als ook een app en een luister-cd, een website en een youtube-kanaal. www.hetmuizenhuis.nl 


Beschrijving atelier

Het uitgangspunt van dit atelier zijn de boeken van Het Muizenhuis en de app. Vanuit de twee dimensionele wereld van het boek en de digitale wereld van de app wordt verbinding gemaakt met activiteiten naar een meer dimensionele wereld. Hierbij wordt het hele lichaam van het jonge kind, de zintuigen en de beleving aangesproken en diverse ervaringen opgedaan met het begrip ruimte en begrenzing. In deze activiteiten, die vooral procesgericht zijn, worden mediawijsheid, beeldende kunst en techniek geïntegreed aangeboden. Deze ervaringen worden door de kinderen zelf vastgelegd met behulp van een tablet. Daarnaast worden suggesties gegeven voor eventuele vervolgactiviteiten. Het atelier kan een startpunt zijn van een langer durend project rondom Het Muizenhuis of verbonden worden als activiteit met een of meerdere van de bovenstaande thema’s. 

Aanbieder Artisjok & Olijfje
Ontwikkeld voor 2-4 jarigen, Groep 1, Groep 2
Rol leerlingen Actief, Receptief
Maximaal aantal deelnemers 30
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Tijdsinvestering 60 minuten
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.