Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze, Cuijk en Oss
Powered by
THUIS BEST

Als je geluk zou kunnen vastpakken, eten of ontmoeten, wie of wat is dat dan?

Een mol woont in een huisje onder de grond. En een mol kruipt door de gangen met een schemerlamp. Ze kennen elkaar nog niet. Ze ontmoeten elkaar en er ontstaat een vriendschap. De twee mollen ervaren hoe het is om samen te zijn en hun leven te delen. Is samen fijner dan alleen? Is geluk dat wat je hebt of moet je altijd verder zoeken. Is het de geborgenheid thuis, het avontuur van buiten, een bril, drie ons wormen of misschien wel 20 molshopen... Ze ruiken, voelen, horen, proeven, graven, klauteren en kijken zo goed mogelijk. Op zoek naar dat ene gevoel en dan misschien nog wel beter.

 THUIS BEST is een beeldende en muzikale theatervoorstelling over het vinden van geluk in je eigen huiskamer. Voor iedereen vanaf 3 jaar. De speelperiode is in maart 2015 en kan aansluiten  op het project Lentekriebels.


Brabantsdagblad, Henri van der Steen:

"...geweldig stuk, met een schitterdende mise-en-scene en een heerlijk verhaal over twee molletjes die bevriend raken.... "

Marion:

"De moraal van het verhaal, mooi opgemerkt door een jong bezoekertje; 'Samen spelen samen delen'. Het omgevingsgeluid viel me pas weer op toen de voorstelling afgelopen was. Dit deed mij beseffen dat ik van begin tot eind geboeid was. Leuk dus, voor jong en oud. Geweldig om te zien hoeveel effect je met 'eenvoud' kunt bereiken. Gezichtsmimiek die werkelijk (regelmatig humoristisch) boekdelen spreekt, melodieën die emoties hier en daar aanvullen, wat soms zelfs wat spannende momenten oplevert voor de jongsten onder het publiek. Maar zij leven nog lang en gelukkig..."

Matthijs Begheyn:
"Knap dat je een voorstelling kunt maken voor de allerkleinsten en dat het dan toch niet simpel en plat wordt, maar zowel leuk voor kind als ouders. Met sfeervolle live muziek!"

Aanbieder LISENIMKE
Ontwikkeld voor 2-4 jarigen, Groep 1, Groep 2, Groep 3
Rol leerlingen Receptief
Maximaal aantal deelnemers 80
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Tijdsinvestering 25 min
Benodigde ruimte Ontvangsthal Emmaus Heesch
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.
Downloads