Raadhuislaan 18 | 5341 GM Oss | 0412-623727 | E: contact@muzelinck.nl
Marktplaats Cultuureducatie voor Bernheze, Cuijk en Oss
Powered by
Trottoir
DansMuziekTheater

Een dansvoorstelling met 6 dansers, een percussionist en een operazangeres.

In 40 minuten worden we meegenomen in een alledaags straatbeeld dat eens flink onder de loep wordt genomen. Na het zien van Trottoir zal de stoep nooit meer hetzelfde zijn.


We zoemen in op herkenbare en onverwachte situaties waarbij de ontmoeting met die ander centraal staat. Hoe reageer je? Loop je weg, ga je mee, kijk je toe. Een activist die handtekeningen verzamelt voor het goede doel, een toerist die de weg kwijt is, een straatmuzikant die een oogje in het zeil houdt. Gedurende de voorstelling wordt duidelijk wat ieders beweegreden is de straat op te gaan en dat niets is wat het lijkt. Verleiding en misleiding liggen dicht bij elkaar. We dagen uit tot een andere kijk op de stoep, om kritisch te kijken en tot nieuwe inzichten te komen. Wie kun je vertrouwen, klopt je eigen waarneming eigenlijk wel?

Het décor is een straatbeeld: een stoep, een zebrapad en passanten. Hiphop en modern dans zijn met elkaar verweven. Alledaagse handelingen veranderen in vloeiende dansbewegingen, abstracte en komische beelden gaan hand in hand. Een energieke voorstelling waarbij het publiek wordt uitgenodigd om na het applaus samen de toegift te dansen.Het is mogelijk om de voorstelling in combinatie met een dansworkshop te boeken. Voorafgaand of na het zien van de voorstelling gaat een gediplomeerde dansdocent met leerlingen aan de slag. Er wordt ingegaan op het zelfstandig creëren van dans en het laten ontstaan van nieuwe bewegingen in combinatie met het aanleren van bewegingen uit de voorstelling. De leerlingen gaan soortgelijke opdrachten uitvoeren die de choreograaf ook aan de dansers gegeven heeft bij het ontwikkelen van de voorstelling. Hierdoor krijgen de leerlingen beter inzicht in een creatieproces en raken ze bekend met  de beweegreden van de dansers. Dans en theater worden met elkaar vermengd. Met weinig of geen danservaring kunnen leerlingen deze workshop goed volgen.

Aanbieder Stichting Dansnest
Ontwikkeld voor Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VMBO 1-2, Havo/VWO 1-2
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal klassen 6
Maximaal aantal deelnemers 150
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Tijdsinvestering 45 minuten (exclusief workshop)
Benodigde materialen schoolplein, aula, gymzaal, theater
Benodigde ruimte 8 bij 15 meter