Raadhuislaan 18 | 5341 GM Oss | 0412-623727 | E: contact@muzelinck.nl
Marktplaats Cultuureducatie voor Bernheze, Cuijk en Oss
Powered by
Gunter Damisch - deel van het geheel

Kunstlocatie Würth is gevestigd in het bedrijfspand van Würth Nederland B.V. in 's-Hertogenbosch. In de kunstdependance zijn tentoonstellingen te zien van eigentijdse beeldende kunst uit de Verzameling Würth, bestaande uit 18.000 objecten; grafieken, schilderijen en sculpturen.

Vanaf 1 april 2018 start bij Kunstlocatie Würth op de donderdagen en vrijdagen een nieuw educatieprogramma parallel aan de tentoonstelling 'Gunter Damisch - deel van het geheel'.

 

Gunter Damisch 

Deel van het geheel

 

Kunstwerken uit de Verzameling Würth

 

De Verzameling Würth is ontstaan in de 60-er jaren op initiatief van prof. dr. h.c. mult. Reinhold Würth en bevat inmiddels meer dan 18.000 kunstwerken: schilderijen, beeldhouwwerken en grafiek. Hiervan zijn 1.500 kunstwerken gemaakt door Oostenrijkse kunstenaars en deze behoren tot de meest omvangrijke collectie Oostenrijkse kunst in een privéverzameling buiten Oostenrijk.

Gunter Damisch werd geboren in 1958 in Steyr en stierf veel te vroeg op 30 april 2016 in Wenen. Hij was één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de hedendaagse kunst in Oostenrijk.

Kunstlocatie Würth toont in de tentoonstelling ‘Gunter Damisch - deel van het geheel’ bijna 50 kunstwerken van hem. Een selectie van schilderijen, aquarellen, tekeningen en sculpturen, bieden een inzage in  het oeuvre en de wereld van de Oostenrijkse kunstenaar van de laatste 30 jaar.

 

In de folder bij downloads leest u meer over de tentoonstelling 'Gunter Damisch - deel van het geheel'. Deze tentoonstelling duurt  tot en met 10 maart 2019

Aanbieder Kunstlocatie Würth
Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs, VMBO 1-2, VMBO 3-4, Havo/VWO 1-2, Havo/VWO 3-5(6)
Rol leerlingen Actief, Reflectief
Maximaal aantal klassen 1
Maximaal aantal deelnemers 32
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Tijdsinvestering 1 uur
Benodigde materialen n.v.t.
Benodigde ruimte Het Sterrenbeeld 35, Den Bosch
Downloads