Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze, Cuijk en Oss
Powered by
Pesten doe je zo

Pesten is een groot probleem op school. Dagelijks worden er vele honderden kinderen gepest.
Zowel in het basis als in het voortgezet onderwijs. Vaak hebben kinderen geen idee wat de impact van hun gedrag is. In veel gevallen is het een nare opmerking, een vervelende snauw of zelfs maar een lichaamshouding die andere kinderen kwetst. De manier waarop iets gezegd of gedaan word komt vaak hard aan. De workshop "pesten doe je zo" is speciaal ontwikkeld om dit pesten te visualiseren en om te laten zien hoe het ook anders kan.
De klas word in kleinere groepen onderverdeeld. Per groep krijgt een kind een camera. Hij of zij filmt de andere kinderen van de groep terwijl zij opdrachten krijgen. De opdrachten  zijn positief of negatief van aard. Op deze manier ontstaat een rollenspel waarbij het gedrag van kinderen onderling word gesimuleerd. De leerling met de camera's probeert de rollenspellen zo goed mogelijk te registeren. Na een bepaalde tijd worden de filmbeelden door de leerlingen bewerkt zodat er een positief en een negatief filmpje overblijven.

Op deze manier worden kinderen zich wat meer bewust van de manier hoe zij onderling met elkaar omgaan. Na afloop kunnen zijn reflecteren op elkaars film.

Aanbieder CG-Graphics
Ontwikkeld voor Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs, VMBO 1-2, VMBO 3-4, Havo/VWO 1-2, Havo/VWO 3-5(6), Docenten
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 35
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Op school of bij Muzelinck
Tijdsinvestering 120 minuten
Benodigde materialen Aanbieder neemt zelf materiaal mee
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.