Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze, Cuijk en Oss
Powered by
Kennismaken met Museum Krona
BeeldendLiteratuurCultureel erfgoedRondleidingOverig

Ontdek Museum Krona!

Museum Krona is een bijzonder museum. Naast een prachtige kunstcollectie is het museum gevestigd in een eeuwenoude, bewoonde abdij en heeft het een speciale kruidentuin. Daarin staan allemaal planten die vroeger voor geneesmiddelen en verfstoffen werden gebruikt. Overal in het museum zijn bijzondere verhalen te vinden: verhalen over geld, liefde, oorlog, vluchtpogingen en religie. Ze laten zien hoe men in bijvoorbeeld de middeleeuwen dacht en deed of hoe moeilijk het is om de kunstwerken te maken. Met onze museumdocenten komen al deze verhalen tot leven!  

Naast rondleidingen bieden wij ook een aantal educatieve projecten aan die meer toegespitst zijn op tentoonstellingen of onze collectie.  Al deze projecten zijn terug te vinden op onze site of via de cultuurmarktplaatsen. Voor vrijwel ieder onderwerp in het PO en VO is een bezoek aan ons museum de moeite waard! Als er specifieke vragen of wensen zijn, neem dan zeker contact op om de vele mogelijkheden te bespreken.

Wij hopen jullie graag te mogen verwelkomen in ons museum!

Let op! Bij onverhoopte afzeggingen die 7 dagen of minder voor het geplande project worden gedaan, zijn wij genoodzaakt 50% van de aanvankelijke kosten in rekening te brengen. 


Aanbieder Museum Krona
Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs, VMBO 1-2, VMBO 3-4, Havo/VWO 1-2, Havo/VWO 3-5(6)
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 32
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Museum Krona, Veghelsedijk 25, 5401 PB Uden
Tijdsinvestering per project verschillend
Benodigde materialen Voor ieder project wordt een voorbereidende les geregeld.
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.