Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze, Cuijk en Oss
Powered by
Kennismaken met Museum Krona
BeeldendLiteratuurCultureel erfgoedRondleidingOverig

Museum Krona verbindt!

Museum Krona (voorheen: Museum voor Religieuze Kunst) is gevestigd in een eeuwenoude, bewoonde abdij en presenteert een van de mooiste collecties religieuze kunst van ons land. Binnen deze collectie is er een grote diversiteit aanwezig waarmee de vele verhalen uit de religieuze wereld worden verteld. Van middeleeuwse beelden tot moderne, abstracte schilderijen en van oosterse iconen tot Brabantse foto's, alle disciplines uit de kunst worden met elkaar verbonden. Omdat religie bij de huidige generatie kinderen/jongeren vaak niet meer zo tot de verbeelding spreekt, hebben wij als doel opgesteld om Jongeren meer te verbinden met de oorsprong van de cultuur waarin ze leven. Ze vieren bijvoorbeeld carnaval en hebben vrij met hemelvaart en pinksteren, maar weten ze eigenlijk wel WAAROM en WAT ze vieren?

Dit hebben we als uitgangspunt genomen bij de ontwikkeling van onze educatie projecten. Feest! In de abdij, onderdeel van het landelijke project Feest! Weet wat je viert, vormt daarbij een sleutelrol. Tijdens dit project wordt er niet alleen stilgestaan bij de katholieke feesten, maar worden deze feesten verbonden met die uit de islam en het jodendom. 

Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen van de scholen. Heeft u dus specifieke wensen of vragen over de inhoud van het project? Neem dan zeker contact met ons op! 

Op onze site (http://museumkrona.nl/educatie) vindt u ons uitgebreide aanbod inclusief praktische informatie. Naast deze projecten kunt u ook een rondleiding boeken door het museum. Deze wordt eveneens afgesteld op de klas of groep waar u het museum mee bezoekt. 

Wij hopen u komend schooljaar graag te mogen verwelkomen in ons vernieuwde museum!

- Team educatie, Museum Krona

0413 263 431 

Aanbieder Museum Krona
Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs, VMBO 1-2, VMBO 3-4, Havo/VWO 1-2, Havo/VWO 3-5(6)
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 30
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Tijdsinvestering per project verschillend
Benodigde materialen Voor ieder project wordt een voorbereidende les geregeld.
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.