Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze, Cuijk en Oss
Powered by
Harmonie Gaudete

Harmonie Gaudete in Domino uit Cuijk bestaat sinds 1900, inmiddels dus al een kleine 120 jaar.
De harmonie heeft ca. 85 leden, verdeeld over het harmonieorkest, opleidingsorkest, (blokfluit)leerlingen, vaandelwacht en bestuursleden.

Binnen de dorpsgemeenschap vervult harmonie Gaudete in Domino nog altijd een niet weg te denken rol. Dit mede door de deelname aan activiteiten zoals de dodenherdenkingen, Martinusmis en concerten in de wijk. Daarnaast mogen de grotere concerten, vaak in de theaterzaal van de schouwburg,  niet worden vergeten. Bijna jaarlijks worden themaconcerten gegeven in samenwerking met andere artiesten; de afgelopen jaren o.a. met Gé Reinders, Karin Bloemen, flamencogitarist Eric Vaarzon Morel en locale collega's als popkoor Noisy Voices,de Ghesellen van Sint Maerten, Creation en Zang veredelt. En zelfs met Chance4Dance en SV Olympia.

Een muziekvereniging, dus ook Gaudete, is voortdurend bezig met het aanpassen aan de huidige tijd, zonder daarbij de traditie uit het oog te verliezen. Regelmatig wordt tegen het licht gehouden hoe onze vereniging kan blijven bestaan in een sterk veranderende omgeving.

Naast het musiceren zijn veel leden betrokken bij activiteiten ten behoeve van de vereniging.
Zo zijn leden betrokken bij de opleiding van leerlingen en aspiranten en is er een behoorlijk aantal commissies op allerlei gebied.

Dat door de jaren heen Gaudete een prima kweekvijver is geweest voor muzikaal talent blijkt uit het grote aantal orkesten dat door leden van de harmonie is ‘bemand’ en waarvan Nölers hofkapel ‘De Tröters’, bigband ‘Bull Town Band’ en jeugdkapel ‘Ut word wà’, inmiddels aangevuld met muzikanten van andere verenigingen, nog steeds actief zijn.

En niet te vergeten: naast de activiteiten van ons opleidingsorkest en blokfluitgroep, spannen wij ons voortdurend in om ook de basisschooljeugd kennis te laten maken met muziek.

De harmonie is de laatste jaren voortdurend bezig om met bijzondere concerten een breed publiek aan zich te binden. Met als doel de harmonie een levendige vereniging te laten zijn en blijven in de gemeenschap van Cuijk en de jeugd in het bijzonder.

Aanbieder Harmonie Gaudete in Domino
Ontwikkeld voor Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal deelnemers 0
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Schouwburg Cuijk
Tijdsinvestering jaarlijks
Benodigde materialen door harmonie geregeld
Benodigde ruimte door harmonie geregeld
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.