Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze en Oss
Powered by
DE BOEVENVANGER door Poppentheater Ronzebons
TheaterCultureel erfgoed

Poppentheater Ronzebons is een poppentheater waar voor diverse thema's voorstellingen te boeken zijn. Van Jan Klaassen verhalen met een modern jasje, tot sprookjes.
Het theater komt bij u op locatie en is 2 1/2 meter hoog , 1 1/2 meter breed en een meter diep. Het theater heeft een eigen geluidsinstallatie.
Het theater is geschikt voor de onderbouw. Ronzebons speelt ook in theater de Lievekamp waar het een vaste bespeler is.
Voorstellingen zijn te boeken voor een klas, maar ook vboor meerdere klassen.

Meesterpoppenspeler brengt handpoppen tot leven!

Jan Roosenboom betovert  jong en oud met zijn prachtige voorstellingen.
Hij schrijft en speelt zelfgeschreven sprookjes,  maar speelt ook volksverhalen van Jan Klaassen en Katrijn die spannende avonturen beleven.
De kijkers worden betrokken bij het poppenspel en zorgen ervoor dat iedere voorstelling een eigen draai krijgt.

Jan  schrijft elke productie helemaal zelf.  Hij maakt zijn decors , zoekt naar muziek en zijn poppen worden vaak gemaakt door zijn vrouw Els.
Kinderen kunnen actief meedoen in het verhaal en Jan Improviseert dan op de reacties, Zo is iedere voorstelling anders, immers kinderen hebben veel creatieve ideeën.
Prachtig als na de voorstelling iedereen voldaan naar huis gaat, vaak ook de ouders of opa’s en oma’s.

redenen om naar een poppenkast voorstelling te gaan

In dit blogartikel vertellen we je de 4 belangrijkste redenen om in  een poppenkast-theater voorstelling te boeken.

1. Een poppenkast voorstelling is een leuke manier om kennis te maken met theater.

Vaak worden poppenkast voorstellingen gespeeld door ervaren acteurs, waardoor het een vermakelijke show is vol interactie, muziek en zang.

Theaterproducties Roosenboom noemt zijn poppenkast geen voorstellingen, maar poppenkast-theater. Dit komt doordat er bij de shows van Roosenboom veel meer komt kijken dan alleen de poppenkastvoorstelling.

Zo is er interactie met het publiek, wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van licht en muziek én worden er liedjes gezonden. Het zijn dus moderne poppenkastshows.

2. Poppenkast voorstellingen zijn toegankelijk voor iedereen.

De poppenspelers vertellen de verhalen meestal op een begrijpelijke manier, zodat ook kinderen er veel van kunnen genieten. Zo vertelt Jan Roosenboom met zijn poppenkasttheater de standaard sprookjes, maar vertelt hij ook verhalen over ingewikkelde onderwerpen zoals vrijheid in Nederland.

3. Een poppenkast voorstelling is kort, waardoor je ze gemakkelijk in de avond of ochtend kunt bezoeken.

Bovendien vinden de meeste poppenkast voorstellingen plaats in theaters of poppentheaters op evenementen. Deze zijn vaak goed verlicht en hebben een mooie aankleding, waardoor je poppenkast bezoek net even specialer is.

Een poppenkast voorstelling duurt gemiddeld een half uur, maar er zijn ook voorstellingen die korter of langer duren. Het is dus handig om van tevoren op te zoeken welke poppenkast voorstelling je wilt bezoeken, zodat je weet hoelang de show gaat duren.

Daarnaast zijn er vaak ook verschillende voorstellingen voor verschillende leeftijden. Houd hier dus ook rekening mee als je een poppenkastvoorstelling boekt.

4. Poppenkast voorstellingen zijn altijd leuk om met familie te bezoeken.

Vaak zijn de poppenkast voorstellingen geschikt voor alle leeftijden, waardoor je hele gezin kan genieten van een avond poppentheater.

Ze bieden ontspanning en vermaak voor alle leeftijden. Bovendien zijn de voorstellingen educatief en goed voor de algemene ontwikkeling van kinderen.

Zo helpen ze bij kinderen om de fantasie te stimuleren en hun creatieve vermogen te ontwikkelen. Door poppenkast verhalen te zien, kunnen kinderen zich voorstellen hoe de wereld eruit ziet en welke rol ze daarin willen spelen.

Daarnaast leren ze hierdoor belangrijke sociaal-emotionele vaardigheden, zoals samenwerken, voor jezelf opkomen en empathie tonen.

Aanbieder Poppentheater Ronzebons
Ontwikkeld voor 2-4 jarigen, Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal deelnemers 150
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie speelt bij u op locatie
Tijdsinvestering 45 min
Benodigde materialen stroom punt 220. parkeergeleiheid nabij ivm auto en aanhanger met veel materialen
Benodigde ruimte stroom en indien aanwezig wat verlichting
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers aanwezigheid met leerkracht of ouders
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.