Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze en Oss
Powered by
Kennismaken met: Vakspecialist Drama

De Opleiding tot Vakspecialist Drama 
Drama biedt je leerlingen de kans creatief te zijn, taalvaardig te worden én zich in anderen in te leven. Hun sociale vaardigheden groeien spelenderwijs en ze ontdekken hun eigen plek in een steeds groter wordende wereld.

Je hebt affiniteit met het vak drama en ervaart in je werk dat de talenten van kinderen en jongeren al spelend zichtbaar worden. Zie je professionalisering op dit vlak als een uitdaging? Dan is de opleiding Vakspecialist Drama iets voor jou! In de tweejarige opleiding tot Vakspecialist Drama leer je om deskundig binnen je eigen praktijksituatie met drama te werken. Je krijgt inzicht in belangrijke aspecten van het vak en ontwikkelt jezelf als speler. Na de opleiding ben je in staat tot het geven van dramalessen en het maken van theatrale presentaties binnen een school, BSO, cursus of kunstinstelling. Kenmerkend aan de opleiding is het intieme karakter met tijd en aandacht voor persoonlijke groei. Felice en Elke zijn theaterdocenten die midden in het werkveld staan, weten wat er speelt in het onderwijs en het theater. Ze hebben een grote betrokkenheid bij de groep en staan samen met de cursisten op de vloer. Hierdoor ontstaat een informele sfeer waarin kennis en ervaringen worden uitgewisseld en je geïnspireerd naar huis gaat. 

Meer weten? 
https://www.vakspecialistdrama.nl/de-opleiding


Beetje Hulp bij de Groep 8 muscial 
Je hebt een leuke musical uitgezocht, … en hoe nu verder? Vraag de vakdocent drama om raad! Zij bespreekt de mise-en-scène met je en helpt met fraaie, praktische decorideeën. En vooral: ze laat je zien hoe je je leerlingen werkelijk laat spelen.​​​​​​​

Samen met de theaterdocent buig je je over de musical. We bekijken de voorgestelde rolverdeling en passen die aan jouw groep aan – wellicht kan beter ook wat tekst worden geschrapt of herverdeeld. Dan maken we de repetitieplanning: wanneer behandel je welke scène, op welk moment een eerste doorloop? 
We nemen een vroege repetitie voor onze rekening om jou te leren hoe je je spelers daarin stimuleert. Jij kijkt en leert, en verrijkt de volgende repetities met de stem- en techniekoefeningen in de hand-out. Later in het proces woont een van ons nog twee keer een repetitie bij. Samen bekijken jullie of de timing van de spelers kan worden verbeterd en de scènewisselingen versneld. 

Meer weten? 
https://www.vakspecialistdrama.nl/beetjehulpgroep8musical


Theaterwerk op maat
Felice en Elke zijn ook te benaderen voor teamtrainingen en theaterwerk op maat. Zowel in het PO als in het VO zijn ze ervaren in het opzetten en uitvoeren van theater- en interdisciplinaire projecten, het regisseren van voorstellingen en begeleiden of ondersteunen van docenten. Voor meer informatie over de opleiding Vakspecialist Drama of onze andere werkzaamheden, neem gerust een kijkje op onze site.

Meer weten?
https://www.vakspecialistdrama.nl/teamtrainingen


Aanbieder Vakspecialist Drama
Ontwikkeld voor Docenten
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 100
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Den Bosch en Utrecht
Tijdsinvestering www.vakspecialistdrama.nl
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.