Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze, Cuijk en Oss
Powered by
Opleiding Vakspecialist Drama

In de tweejarige opleiding tot Vakspecialist Drama leer je om deskundig binnen je eigen praktijksituatie met drama te werken. Je krijgt inzicht in belangrijke aspecten van het vak en ontwikkelt jezelf als speler. Na de opleiding ben je in staat tot het geven van dramalessen en het maken van theatrale presentaties binnen een school, BSO, cursus of kunstinstelling. 

De opleiding wordt aangeboden door Art & Sofie en verzorgd door theaterdocenten Felice van Leth en Elke Steenstra. Zij bouwen verder op de ervaring van Hans Boekel en Pauli Fleer, die in 1997 de opleiding hebben opgericht. Kenmerkend aan de opleiding is het intieme karakter met tijd en aandacht voor persoonlijke groei. Felice en Elke zijn theaterdocenten die midden in het werkveld staan, weten wat er speelt in het onderwijs en het theater. Ze hebben een grote betrokkenheid bij de groep en staan samen met de cursisten op de vloer. Hierdoor ontstaat een informele sfeer waarin kennis en ervaringen worden uitgewisseld en je geïnspireerd naar huis gaat. 

Over Felice:
"Als docent ben ik enthousiast en georganiseerd, ik zie wat er speelt in een groep en heb aandacht voor het creëren van een veilige leeromgeving. Ik maak beeldend, fysiek, fantasierijk theater. Daarbij gebruik ik het liefst meerdere kunstdisciplines en sleep altijd grote hoeveelheden attributen en decor achter me aan om sterke beelden mee te maken. Ik vind het belangrijk dat mijn leerlingen hun energie en ideeën kwijt kunnen in mijn lessen, workshops en voorstellingen. Ze staan op de vloer als speler én als maker."

Felice is theaterdocent & educatiemaker met een Bachelor Theatre and Education, afgestudeerd in 2013 aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds 2019 in bezit van een Eerstegraads lesbevoegdheid en afgestudeerd aan de Master Kunsteducatie van Fontys Tilburg. Werkzaam in zowel het po & vo, bijvoorbeeld voor Art & Sofie, Hoosh Educatie en het Jacob-Roelandslyceum.

​​​​​​​Over Elke:
"Van het maken van een voorstelling met wijktheater Stut, het geven van dramalessen aan visueel beperkte leerlingen, het verzorgen van theaterworkshops voor Nieuwe Nederlanders, tot acteren bij trainingen: het liefst doe ik van alles door elkaar. Het beste wat er kan gebeuren is dat we in een flow komen: door elkaar geïnspireerd raken en samen bouwen aan ideeën. Ik ben een speelse, energieke docent die sterk contact maakt met mijn groep, fysiek werkt, aandacht heeft voor wat er in het moment gebeurt en daarop inspeelt."

Elke is theaterdocent, trainer & actrice met een Bachelor in Theatre in Education met Eerstegraads lesbevoegdheid, afgestudeerd in 2012 aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Werkzaam in het po, so, vo & vso. Bijvoorbeeld voor het BartimeusArt & SofieWe Match, Stut Theater en Buro Wittenburg 

Aanbieder Vakspecialist Drama
Ontwikkeld voor Docenten
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 100
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Den Bosch en Amersfoort
Tijdsinvestering Basisopleiding Module 1&2 (per module 8 workshops, thuisstudie, dramalessen geven en reflecteren totaal: 32 uur)
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.