Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze en Oss
Powered by
De trommel vertelt
TheaterMuziekLiteratuur
De trommel vertelt... Als je van swingend en vies houdt!
Verteltheater WATVERTELJEMENU brengt een verteltheatervoorstelling waarbij muziek een belangrijke rol speelt. Eventueel begeleidt door andere muzikanten neemt Adrie Gloudemans u mee naar een wereld waar tussen woorden altijd wel ritmische klanken te horen zijn. Het geluid van de djembe, de doendoen, de tama, n’goni en andere instrumenten uit West-Afrika. Met een energieke, humoristische, bijna clowneske manier van vertellen zet hij de zaal op zijn kop. Zet u zich maar schrap!
Hoe komt de zebra aan zijn strepen? Waarom eet het nijlpaard geen vis? Ooit kreeg zijn vader, op een van zijn reizen in Afrika, een pratende trommel. En die trommel vertelde hem verhalen. Als je goed luistert kun jij ook horen wat hij vertelt.

Op de betoverende ritmische klanken van de n’goni, de harp van de Afrikaanse jagers, vertelt Adrie waarom de zebra liever gras eet dan zich druk maakt over zijn uiterlijk.

En terwijl de Afrikaanse rumba klinkt, beklimt het nijlpaard de Hoge Berg waar Mangala woont. Aan alle bavianen in de zaal wordt gevraagd om hem daarbij te helpen. Zal hij de krokodillen kunnen overtuigen dat hij geen vis eet?
Een swingend en erg vies verhaal.

Aanbieder Verteltheater Watverteljemenu
Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal klassen 1
Maximaal aantal deelnemers 100
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Tijdsinvestering De voorstelling duurt ca 50 minuten
Benodigde materialen geen
Benodigde ruimte klas, speelokaal, aula, gymzaal
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.