Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze en Oss
Powered by
Vertellen in de klas
TheaterMuziekLiteratuur
Met het project ‘Verteller in de klas’ moedigt Verteltheater Watverteljemenu kinderen en leerkrachten aan om vooral te blijven vertellen. Want vertellen hoort bij de mens, al eeuwenlang. Denk maar eens aan de schat aan mythen, legendes, sprookjes en verhalen die de mens door de eeuwen heen heeft gemaakt. En iedereen kan vertellen, op zijn/haar eigen manier. Kijk maar om je heen op een verjaardagsfeestje of in het café. Mensen vertellen elkaar verhalen om zich met de ander te verbinden en de wereld om hen heen te begrijpen.
‘Verteller in de klas’ (ook onderdeel van de Rode Draad) sluit aan bij de kerndoelen van het basisonderwijs (taalontwikkeling, leesbevordering, cultuureducatie).
‘Verteller in de klas’ gaat er vanuit dat het kind als verteller de basisschool binnenstapt. De leerkracht helpt de mondelinge vaardigheden van het kind verder ontwikkelen en introduceert de technieken van lezen en schrijven. Een kind dat met plezier verhalen blijft vertellen zal ook met plezier gaan lezen en met plezier zijn eigen verhalen opschrijven.
Aanbieder Verteltheater Watverteljemenu
Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal klassen 1
Maximaal aantal deelnemers 30
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Tijdsinvestering Verteller in de klas: per klas ca 50 minuten Per workshop 2 uur
Benodigde materialen schrijf- en tekenspullen
Benodigde ruimte klaslokaal
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.