Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze en Oss
Powered by
Windkracht 6

Sinds 2011 biedt de Koninklijke Fanfare St. Willibrord en Muziekvereniging St. Servaes, Windkracht 6 voor de vier scholen in Heeswijk-Dinther en Loosbroek aan. De 4 muzieklessen, 45 minuten per les, worden verzorgd door deskundige vrijwilligers van één van deze twee verenigingen. De lessen gaan over de instrumenten van de harmonie en de fanfare, waarbij leerlingen ook zelf met muziekinstrumenten aan de slag gaan, maar ook veel met zang en ritme bezig zijn. Tijdens de slotmanifestatie kunnen alle deenemende kinderen hun muzikale vaardigheid ten toon spreiden. Muzikaal plezier staat centraal. Ouders, grootouders, docenten, broertjes en zusjes zijn van harte welkom.

Bij het plannen van de lessen is het van belang om een eerste datum en tijdstip te kiezen en daarna steeds een week later op dezelfde dag en dezelfde tijd door te plannen. Er ontstaat dan een serie van 4 lessen, welke gekoppeld kan worden aan dezelfde docent.

De slotmanifestatie zal in onderling overleg plaatsvinden in april, op de school zelf of in de ruimte van de fanfare c.q. muziekvereniging.

Beoordeeld met een 8.4 Bekijk de reviews
Aanbieder Koninklijke Fanfare en Harmonie
Ontwikkeld voor Groep 5
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal klassen 1
Maximaal aantal deelnemers 30
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Tijdsinvestering 5 uur per week voor 5 weken
Benodigde materialen Windkracht 6 lespakket, diverse muziekinstrumenten, CD speler.
Benodigde ruimte klaslokaal
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.