Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze en Oss
Powered by
Rap workshop met green screen video opname
MuziekLiteratuur

Rap workshop met green screen video opname

We beginnen met een spraakmakend optreden door de docent zelf, uitleg over het ontstaan van hip-hop en een live performance van enkele van de verschillende rap-stijlen die deze kleurrijke muziekstroming rijk is. De workshop word met veel humor gebracht en de boodschap is luid en duidelijk: jij kan dit!

Voor aanvang van de workshop kan gekozen worden voor een willekeurig onderwerp, maar thema gerelateerde onderwerpen behoren ook tot de mogelijkheden. Behandelen jullie bijvoorbeeld op school het onderwerp pesten, racisme of tweede wereldoorlog dan kan dit als thema gekozen worden, in overleg kan dit met bijna alle onderwerpen. 

De klas gaat onder begeleiding aan de slag om zelf eigen lyrics te schrijven en het werken aan hun ritme “flow”. De tekst word stap voor stap begrijpelijk opgebouwd zodat het voor iedereen een succes ervaring is. Als er genoeg geoefend is wordt dit nummer opgenomen met de meegebrachte professionele audioapparatuur. 


Na de geluidsopnames gaan we aan de slag met het filmen van beeldmateriaal om het rapnummer te ondersteunen, we werken tijdens deze workshop met een green screen. Op locatie word een videoinstallatie opgebouwd inclusief verlichting, green screen installatie en camera. We gebruiken het filmmateriaal om de opgenomen raps te ondersteunen. Ze ondersteunen de audio en zo helpen de beelden het verhaal van de muziek te vertellen.

Aanbieder Thomas van Vliet Expressie
Ontwikkeld voor Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs, VMBO 1-2, VMBO 3-4, Havo/VWO 1-2, Havo/VWO 3-5(6)
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal klassen 1
Maximaal aantal deelnemers 40
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Tijdsinvestering alleen de workshoptijd
Benodigde materialen papier, pen, tafels, stolen en 2 stopcontacten.
Benodigde ruimte op locatie (in de klas)
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.