Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze en Oss
Powered by
Klasse(n)theater Kersouwe

Klasse(n)theater Kersouwe gaat voor Bernheze


De meesten hebben er al wel eens van gehoord. Enkele scholen hebben zelfs al meerdere keren deelgenomen.
Het klasse(n)theater

Het Klasse(n)theater is een cultureel project van Natuurtheater de Kersouwe dat zich vier dagen per jaar in de eerste twee weken van juni afspeelt. In een dagvullend programma maken kinderen van de basisschool (groep 3 t/m 8) kennis met alle facetten van het theater (toneelspel, zang, dans, decorbouw, kostuums maken, grimeren en pr). Onder begeleiding van een workshopleiders en enkele ouders gaan de kinderen aan de slag in de werkgroep van hun keuze. Aan het eind van de dag worden alle workshops verweven tot een theatervoorstelling met publiek, veelal ouders, familieleden en verzorgers van de kinderen.

Voor kleuters is een alternatief programma te bespreken zodat zij ook op dezelfde dag op het theater kunnen verblijven.


Cultureel

Natuurtheater De Kersouwe is het oudste én mooiste openluchttheater van Nederland, verscholen in de Heeswijkse bossen. De muren die in het grote theater staan, staan al bijna 70 jaar als basisdecor voor de jaarlijkse theaterproductie en als achtergrond voor de vele evenementen die de Kersouwe ieder jaar organiseert. Het Klasse(n)theater geeft de leerlingen van de basisscholen de kans om van dit culturele erfgoed te proeven.


Educatief

Het Klasse(n)theater zorgt dat er een educatief verantwoord thema wordt verweven in het gekozen theaterstuk zodat scholen hun programma erop kunnen afstemmen. Dit jaar willen we het steeds actueel blijvend thema ‘pesten’ aan bod laten komen.


Samenwerken

Door aan deze dag deel te nemen geef je kinderen een prachtige kans om op een creatieve manier samen te laten werken. Alle leerlingen werken op eigen wijze, doch in overeenstemming met hun samengestelde groep, in hun unieke workshop aan een gezamenlijk doel: de uitvoering. Dat vereist samenwerking, afstemming, overleg en daadkracht. Onze ervaring is dat leerlingen prima in staat zijn om hun ideeën in hun workshop vorm te geven.


Laagdrempelig/Kosten

Voor een relatief klein bedrag biedt u uw leerlingen een onvergetelijke en educatieve dag op een van de mooiste (natuur)plekjes in de regio. 


Boeken?
Er zijn voor 2021 een beperkt aantal klassentheaterdagen te boeken, 
neem contact op met de aanbieder voor meer informatie. 

Beoordeeld met een 8 Bekijk de reviews
Aanbieder Kersouwe, natuurtheater
Ontwikkeld voor Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief, Receptief
Maximaal aantal deelnemers 135
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Natuurtheater de Kersouwe (Heeswijk-Dinther)
Tijdsinvestering 1 schooldag
Benodigde materialen Materiaal wordt verzorgd door de Kersouwe inclusief ranja.
Benodigde ruimte Natuurtheater de Kersouwe
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers 8 ouders/ leerkrachten
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.
Downloads