Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze en Oss
Powered by
De geheimen van Sterrenwacht Halley

Vereniging "Sterrenwacht Halley" heeft ten doel de sterrenkunde te populariseren en dat doet de vereniging d.m.v. het ontvangen van kinderen uit het basisonderwijs uit Bernheze en het houden van lezingen. Tevens worden de kinderen, als het weer het toelaat, in de gelegenheid gesteld door onze telescopen te kijken. De sterrenwacht is sinds enige tijd in het bezit van een planetarium en dat wordt meegenomen in de rondleiding. De bedoeling van het bezoek aan de sterrenwacht door kinderen van groep 3 en ouder  inzicht te geven in ons zonnestelsel en hemelverschijnselen. We laten zien hoe de seizoenen tot stand komen. Met onze audiovisuele middelen is dat zeer goed mogelijk. Ook laten we kinderen de werking van de telescoop zien en - nogmaals als het weer het toe laat - een blik op de zon, met zonnefilter. Voor kinderen die over dit onderwerp een spreekbeurt willen houden stelt de sterrenwacht een hulpmap ter beschikking. Daarvoor moeten zij contact opnemen met de sterrenwacht.

Graag horen wij het resultaat van hun spreekbeurt die wij dan op onze beurt onder de rubriek "Spreekbeurten" publiceren in ons kwartaalblad "Halley periodiek". De kinderen die in ons blad terecht komen krijgen het blad eenmalig toegestuurd.


Voorbereiding:
Voor iedere leerling is er een individueel invulboekje 'De geheimen van Halley' waarbij de fantasie over het heelal wordt geprikkeld. Voor de leerkracht is er een handleiding. Deze boekjes worden aan het begin van schooljaar 2015-2016 door Cube verspreid. De handleiding voor docenten is in bezit van de school maar ook te downloaden op deze pagina.


Aanmelden: uiterlijk s.v.p. twee weken van tevoren.

Groepen t/m 32 kinderen krijgen een programma van 2 uur. Grotere groepen worden in tweeën gesplitst en volgen een programma van 1,5 uur. Deze tweede groep moet dan wel op tijd om 10.30 uur aanwezig zijn.

Rijdende ouders: deze mogen de excursie bijwonen.

Beoordeeld met een 7.6 Bekijk de reviews
Aanbieder Sterrenwacht Halley
Ontwikkeld voor Groep 7
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal klassen 1
Maximaal aantal deelnemers 40
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Tijdsinvestering 1,5 uur
Benodigde materialen Handleiding voor leerkrachten is in het bezit van de school. Het leerlingenboekje De grote geheimen van Halley wordt door Cube verstrekt. Beide documenten zijn ook te downloaden op deze pagina.
Benodigde ruimte Studieruimte Sterrenwacht Halley
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.
Downloads