Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze en Oss
Powered by
TiTi: de leskist én de workshop

De Leskist

De kunstenaar Titi Zaadnoordijk stuurt vier kleurrijke linosnedes naar de school met daarop bijna levensgrote personages. Titi heeft meestal zelf model gestaan voor deze figuren.

De lino's worden een voor een in de klas tentoongesteld. Zo maken de leerlingen kennis met:
- De tweeling
- De trouwe viervoeter
- De vuurtorenwachter
- De badende baby
Gedurende de tweede week worden alle werken gezamenlijk getoond. Het wordt als kleine expositie getoond, samen met het werk dat de leerlingen gemaakt hebben gedurende dit project.

Toelichting educatie

De school ontvangt van tevoren een poster, een ansichtkaart per leerling en een brief met informatie die vooraf nodig is. De poster is onderdeel van de verhaallijn rondom deze tentoonstelling. Hang de poster dus nog niet op!


De workshop

Aansluitend vindt een workshop plaats bij de Eijnderic en worden de kinderen uitgedaagd om van gedetailleerd denken te gaan naar meer fantastisch denken. Deze fantasie wordt uitgewerkt op papier waarbij de kinderen elkaar om beurten tekenen. Degene die wordt afgebeeld krijgt de kans om bij zichzelf contouren toe te voegen.

Het schilderen is het volgende onderdeel en dat gebeurt alleen met pure kleuren waarbij van binnen naar buiten wordt geschilderd. Het werk wordt op minimaal A3 of groter uitgevoerd en uiteindelijk afgewerkt met donkere contourlijnen.

Beoordeeld met een 8.3 Bekijk de reviews
Aanbieder Stichting de Eijnderic
Ontwikkeld voor Groep 4
Rol leerlingen Actief, Receptief
Maximaal aantal deelnemers 36
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Tijdsinvestering 90 minuten in de klas, workshop 1,5 uur
Benodigde materialen De leskist rouleert van school naar school. De school zorgt zelf voor de logistiek. De workshop wordt door St. de Eijnderic verzorgd.
Benodigde ruimte Hobbyruimte de Eijnderic Heesch