Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze en Oss
Powered by
Sluimerland: tentoonstelling én workshop

Een tentoonstelling met drie wezens die sluimeren tussen droom en werkelijkheid
Heb je wel eens dat je nog niet helemaal wakker bent, maar ook niet meer diep in slaap kunt komen? In dit gebied tussen dromen en ontwaken bevindt zich Sluimerland, waar je de wonderlijkste gedachten en wezens tegen kunt komen.
Drie kunstenaars (Marjolijn Mandersloot, Sabi van Hemert en Johan Claassen) hebben speciaal voor deze tentoonstelling een kunstwerk gemaakt van een wonderlijk wezen. De leerlingen maken kennis met een bronzen beeld, een houten object en een beeld van kunststof.
Elke groep bekijkt gedurende een dagdeel een van deze kunstwerken of het sluimerkastje met prentenboeken. Zo kunnen de kunstwerken en het kastje in vier dagdelen rouleren tussen de groepen. Het sluimerkastje bevat materialen rondom het thema, een cd met sluimermuziek, een speeldoosje, prentenboeken, catalogi van de kunstenaars en kijkplaten.


Na afloop van het project op school vindt er bij De Eijnderic een workshop door Alex van der Heijden plaats. De voorbereidende lesbrief op deze workshop vind je op deze pagina 'download informatie pdf'.


De leskist rouleert volgens planning langs de scholen. De ontvangende school zorgt ervoor dat het leskist op haar/zijn school komt. Voor de volledige planning van dit project zie 'download informatie word' op deze pagina.

Beoordeeld met een 6.3 Bekijk de reviews
Aanbieder Stichting de Eijnderic
Ontwikkeld voor Groep 4
Rol leerlingen Actief, Receptief
Maximaal aantal deelnemers 36
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Tijdsinvestering 3-4 uur in de klas, workshop bij de Eijnderic duurt max. 1,5 uur
Benodigde materialen De leskist rouleert van school naar school. De school zorgt zelf voor de logistiek. De workshop wordt door St. de Eijnderic verzorgd.
Benodigde ruimte Klaslokaal en De Eijnderic Heesch
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.
Downloads