Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze en Oss
Powered by
Muziekproject 't Palet

Doelstelling:

Leerlingen en docenten enthousiast maken voor het werken met de methode ‘Moet Je Doen’; muziekonderwijs in de basisschool. Een fantastische muzische leerlijn die je met grote vrijheid van interpretatie je leerlingen veel plezier verschaft in het maken, uitpluizen en luistern naar, en gevoel voor muziek van toen en nu uit zo’n beetje alle delen van de wereld. Zingen en liedbegeleidingen staan centraal.


Goals:

Wegwijs maken van de methode ‘moet je doen’ door ermee te werken. enthousiasme kweken en de zin ontwikkelen om er onmiddellijk mee aan de slag te gaan.


Aanpak:

Lessen kiezen die passen bij de het onderwerp van TopOndernemers op dat moment of anderszins en ermee aan de slag gaan in de klas.


Projectoverzicht:

De eerste bijeenkomst is een les uit ‘muziek moet je doen’ waarbij ik met het team aan de slag ga met een aansprekend onderwerp uit de methode. Uiteraard zoek ik daarbij allerlei extra uitdagingen en verdiepingen die bedoeld zijn voor hen die al wat meer ervaring hebben of degenen die extra uitgedaagd willen worden; zoveel mogelijk voor iedereen op hun eigen niveau. Zingen, liedbegeleiding en luisteren naar muziek zijn in ieder geval onderdeel van deze bijeenkomst.

• Aansluitend ga ik zelf in elke klas 2 lessen geven van drie kwartier uit de methode in overeenstemming met de wensen en/of thema’s uit TopOndernemers. In totaal dus 32 lessen.

• na afloop van deze lessen waarbij de docenten van de betreffende klassen natuurlijk bij zijn geweest bespreken we in een (voorlopig) laatste bijeenkomst de geluiden uit de groep en het team.

• als optie kunnen er verdere lessen worden gegeven in alle of een selectie van groepen. • als optie kunnen we filmpjes maken met leuke liedjes gezongen door docenten met bijv. gitaar die vervolgens op het netwerk van de school worden geplaatst en waar elke leerkracht gebruik van kan maken om te zingen (via het digibord) in hun eigen klas. Deze bibliotheek kan voortdurend worden uitgebreid zodat er een schat aan liedjes ontstaat voor elke leeftijdsgroep. 

Aanbieder Jacques Noyons
Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 30
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Tijdsinvestering 30-45 min per les
Benodigde materialen Brengt vakdocent mee
Benodigde ruimte Klassikaal
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.