Marktplaats Cultuureducatie Kunst Erfgoed Techniek Media voor Bernheze, Cuijk en Oss
Powered by
Feest! In de Abdij
BeeldendCultureel erfgoedRondleidingOverig

(VERNIEUWD!) Feest! In de Abdij

In deze omgeving vinden we in ieder dorp wel een kerk en in sommige dorpen ook een moskee of synagoge. Maar hoe zien deze er eigenlijk van binnen uit en wat gebeurt er allemaal? In ‘Feest! In de abdij’ volgen de leerlingen drie kinderen in de voorbereidingen van religieuze feesten en leren ze over de verschillen en overeenkomsten van drie religies: Jodendom, Islam en het Christendom. 

Museum Krona heeft zelf een geschiedenis met religie. Het museum is gevestigd in een bewoonde abdij, waarin de zusters een totaal verschillend leven leiden ten opzichte van de leerlingen. Onze museumdocenten leren de kinderen over wat een klooster voor plek is en hoe de zusters leven. Daarnaast maken ze een eigen mini-tentoonstelling over drie religieuze feesten. Ze moeten op onderzoek uitgaan, museumdocenten bevragen en echte collectiestukken verzamelen. Wie maakt er de mooiste tentoonstelling?

Voor scholen buiten Uden is er GRATIS busvervoer beschikbaar die de leerlingen met docent en eventuele begeleiders op school ophaalt en weer terugbrengt. 

Het project ‘Feest! in de abdij’ sluit aan bij de themagebieden Kunstzinnige Oriëntatie en Oriëntatie op Jezelf en op de Wereld. Het project sluit aan bij kerndoelen 37, 38, 47, 51, 52, 54, 55 en 56.

Voor dit project zijn er geen begeleidende ouders nodig. Wel zijn ze altijd welkom om mee te komen.

‘Feest! In de abdij’ is onderdeel van ‘Feest! Weet wat je viert’. Een initiatief van Museum Catharijneconvent.


Let op! Bij onverhoopte afzeggingen die 7 dagen of minder voor het geplande project worden gedaan, zijn wij genoodzaakt 50% van de aanvankelijke kosten in rekening te brengen. 


Corona-maatregelen (mits van toepassing)
​​​​​​​Museum Krona zal ten alle tijden de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de Museumvereniging blijven volgen. Alle projecten zijn zo ingedeeld dat de klas in kleinere groepjes wordt ingedeeld en er overal een goede afstand in acht kan worden genomen. 


ReviewsBekijk alle reviews
Beoordeeld met een 8.3 Bekijk de reviews
Aanbieder Museum Krona
Ontwikkeld voor Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal klassen 1
Maximaal aantal deelnemers 30
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Museum Krona, Veghelsedijk 25, 5401 PB Uden
Tijdsinvestering 1 uur en 15 minuten
Benodigde materialen Door museum geregeld
Benodigde ruimte Permanente educatietentoonstelling
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers 1 docent, ouders
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.